Kirjoittaja

Kirjoittaminen on minulle luontevin tapa ilmaista itseäni. Kirjoitan työssäni tutkimus- ja asiantuntijatekstejä ja satunnaisena sivutyönä journalistisia juttuja. Ensimmäinen tietokirjani, Tarinallinen journalismi, julkaistiin syksyllä 2020.


Tietokirja: Tarinallinen journalismi

Opaskirjani Tarinallinen journalismi julkaisi Vastapaino vuonna 2020. Mainintoja ja arvioita:


Asiantuntijatekstit

Olen julkaissut monenlaisia asiantuntijatekstejä erityisesti journalismin ja laajemmin mediaosaamisen ja -lukutaidon aihealueilta. Alla joitakin nostoja:

Toimin vuodesta 2007 vuoteen 2016 Suomen Lehdistö -lehden kolumnistina.

Olen myös tehnyt videoita, esim. Asiantuntijalähteen arviointi.


Journalistiset jutut

Kirjoitan vapaana toimittajana erilaisia journalistisia tekstejä. Viime aikoina olen esimerkiksi kirjoittanut kaksi kolumnia Helsingin Sanomien Viikon lopuksi -palstalle: Sinun hiuksesi eivät ole sinun julkaistiin 5.9.2021 ja Annoin koirani kuolla, koska voin julkaistiin 2.1.2022.

Kuolema kiinnostaa minua aiheena erityisen paljon. Olen kirjoittanut subjektiivisen jutun omista toistuvista keskenmenoistani ja juttuja esimerkiksi kohtukuolemasta ja oppilaan kuoleman käsittelystä kouluyhteisössä. Pidän niin sanottuja selviytymistarinoita ongelmallisena lajityyppinä, jos vaikeimmat ja tuskaisimmatkin tarinat päätetään aina onnelliseen loppuun. Kirjoitin aiheesta Journalisti-lehteen keväällä 2022.

Freelancerina kirjoittamiani juttuja on julkaistu esimerkiksi ET-lehdessä, Kodin kuvalehdessä, Oliviassa, Evitassa, Lapsen maailmassa, Vauvassa, Kaksplussassa ja Hämeen Sanomien sunnuntaisivuilla. Olen lisäksi työskennellyt toimittajana Imagessa, Helsingin Sanomissa, Hämeen Sanomissa ja Hämeenlinnan Kaupunkiuutisissa. Joitakin juttujani löytyy myös Linktree-sivultani.