Kouluttaja

Olen toiminut lasten ja nuorten sanataideohjaajana, täydennyskouluttajana, opinnäytetöiden ohjaajana, vierailevana luennoitsijana, kutsuttuna puhujana, kirjoittamisen perus- ja aineopintojen opettajana, lasten tanssiohjaajana ja monessa muussa ohjaus- ja koulutustehtävässä.

Olen saanut ammatillisen opettajan pätevyyden 2013. Maisterintutkintoni sisältää kirjoittajaohjaajan opinnot.

Viimeaikaisia koulutus-, keskustelu- ja juontotilanteita:

  • Vastuun rajat -etiikkaseminaari. Suomen tiedetoimittajain liiton, Suomen Journalistiliiton ja tiedonjulkistamisen neuvottelukunnan yhteinen seminaari 25.-26. elokuuta 2022.

  • Narratiiviset tietokirjat - missä menee faktan ja fiktion raja? Suomen tietokirjailijoiden webinaari 20.4.2022.
    "Webinaarissa puhutaan tarinallisista tietokirjoista ja niiden trendeistä. Missä menee faktan ja fiktion raja? Millaiset kertovat tietokirjat kiinnostavat lukijaa ja kustantajaa? Millaista on kirjoittaa narratiivinen tietokirja? Esiintyjinä ovat kustantaja Johanna Laitinen, kirjoittamisen ja viestinnän dosentti Maria Lassila-Merisalo sekä tietokirjailija Ville-Juhani Sutinen."

  • Tutkittu tieto ja media. Tiedonjulkistamisen neuvottelukunnan ja Faktabaarin järjestämä tilaisuus Helsingissä, Päivälehden museossa, 1.4.2022.
    "Toisessa keskustelussa käsittelemme tiedonvälityksen erilaisia formaatteja - keskusteluohjelmia, podcasteja, blogeja, kolumneja ja uutisanalyysejä - ja kysymme, minkälainen lukijasopimus niissä muodostuu median kuluttajan ja toimittajan välille. Onko faktoihin pohjattu sisältö aina arvovapaata, agendavapaata ja luotettavaa? Tutkijayliopettaja Maria Lassila-Merisalon kanssa keskustelevat kehityspäällikkö, digitaaliset kumppanuudet Kari Haakana ja toimittaja Teemu Muhonen."

  • Medialukutaitoluento Kaurialan lukion ykkösluokkalaisille työelämäpäivässä 8.2.2022.

  • Vierailuluennot Jyväskylän yliopiston journalistiikan kurssilla Feature- ja mielipidejournalismi 5. ja 26.11.2021. Aiheina tarinallinen journalismi ja sen etiikka.

© 2022 Maria Lassila-Merisalo 
Powered by Webnode
Create your website for free!