Kouluttaja

Olen sujuva ja ajatuksia herättävä kouluttaja, luennoitsija, ohjaaja ja puhuja. Täydennyskoulutan toimittajia, teen vierailuluentoja oppilaitoksiin, juonnan erilaisia tilaisuuksia ja vedän kirjoittajatreffejä sekä Erätauko-keskusteluja, muutamia mainitakseni. Ota yhteyttä ja kysy lisää!


Koulutuksistani kerrottua

"Koska olen itse kouluttanut 25 vuotta, olen äärimmäisen vaativa osallistuessani koulutuksiin. Nyt kaikki odotukseni täyttyivät. 

Maria otti tilan ja osallistujat loistavasti huomioon. Nautin siitä, että hän oli sekä taitava kouluttaja että äärimmäisen taitava asiantuntija aiheellemme. Luento ja koko päivä oli taitavasti ajallisesti rakennettu ja se pysyi kasassa, vaikka aina on mukana osallistujia, joilla on tarvetta olla itse paljonkin äänessä. Kouluttaja ohitti taitavasti yksilölliset tarpeet niitä kuitenkaan nonsoleeraamatta.

Sain todella paljon uutta tietoa ja oivalluksia omaan kirjoittamiseeni. Harjoitukset ja ryhmätyöt ovat koulutuksissa aina haaste, niin nytkin jo pelkästään tilan vuoksi, mutta nekin sujuivat hyvin ja avasivat aihetta paljon.

Vuokko Travanti

osallistui Suomen tietokirjailijoiden narratiivisen kirjoittamisen työpajaani 2023

"Maria kävi herättelemässä Kansalliskirjaston henkilökuntaa kirjoittamisen saloihin. Hänet tiedettiin jo ennakolta asiansa osaavaksi ja innostavaksi kouluttajaksi, ja juuri sellaista buustaajaa meillä tarvittiin. 

Me koulukkaat viihdyimme Marian näpeissä ja nyökyttelimme päivän jälkeen, että olipa kelpo settiä. Koulutuksesta on jo useampi kuukausi, mutta myönteistä palautetta siitä tulee yhä. Saadut oivallukset ovat auttaneet koulutukseen osallistuneita löytämään itselleen sopivia keinoja tekstin tuottamiseen. Laitoin Marian luvalla koulutusmateriaalin jakoon talon intranettiin, ja sitä käytetään ahkerasti. Muutama on esittänyt vakavan toiveen, josko tuonnempana saataisiin Maria Vol II -setti tarjolle."

Riitta Koikkalainen

tilasi minulta asiantuntijatekstin kirjoittamisen koulutuksen Kansalliskirjastoon 2023

"Juttusparraus oli paitsi hyödyllistä myös hauskaa. Siinä tekstiä katsottiin tarinankertojan silmin. Mutkaton palaute auttoi huomaamaan tekstin vahvat kohdat ja aukot. Perustana oli käytännön ymmärrys journalismin lainalaisuuksista ja toimittajan työn luonteesta. Voin suositella!"

Toimittaja

osallistui vetämääni juttusparraukseen 2023Muodolliset pätevyyteni:

  • Johtamisen erikoisammattitutkinto, 2018 (Hämeen ammatti-instituutti).
  • Ammatillisen opettajan pätevyys, 2013 (Hämeen ammattikorkeakoulu).
  • Kirjoittajaohjaajaopinnot, 2002 (Jyväskylän yliopisto, osana maisterintutkintoa).